Title Page

Heb je een vraag? LIV luistert,
informeert en denkt met je mee !

Liv

Liv is het landelijk infopunt voor alle land- en tuinbouwsters in Vlaanderen. Liv geeft informatie over de huidige wetgeving rond juridische, financiële en sociale thema’s.
Bij Liv kan je terecht voor:
• Advies en doorverwijzing
• Vorming
• Kennis en informatie
• Belangenverdediging

Lees meer

Liv
Het aanspreekpunt
voor land- en tuinbouwsters

Vragen rond het vrouwelijk ondernemerschap? Over de combinatie gezin en bedrijf? Twijfel je tussen trouwen en samenwonen met de boerenzoon van je leven? Pas bevallen en op adem komen? Heb je als zelfstandige ook recht op ouderschapverlof? Heb je recht op een studiebeurs? Op zoek naar werk buitenhuis, maar hoe begin je eraan? Liep je relatie stuk en hoe moet het nu verder?

Liv luistert, informeert en geeft advies. Op deze website vind je informatie over de huidige wetgeving rond juridische, financiële en sociale thema’s, een overzicht van publicaties en vormingen, verschillende modelbrieven en tal van interessante links. 

Over Liv

Liv geeft eerstelijnsadvies over juridische, financiële en sociale thema’s. Wij hebben daarbij aandacht voor de unieke situatie van land- en tuinbouwsters. Zit je met een erg specifieke vraag, dan brengen we je in contact met de juiste persoon die je kan verder helpen.

Liv is een kenniscentrum over vrouw zijn in de land- en tuinbouw. Wij kijken door een vrouwelijke bril naar juridische, financiële en sociale thema’s. We bundelen die kennis voor jou, omdat jij het al druk genoeg hebt.

Liv is een meldpunt voor problemen in de praktijk, knelpunten in reglementering of vrouwonvriendelijke praktijken. Enkel als we weten wat er leeft en waar het schoentje knelt, kunnen we ijveren voor verandering. Daarom willen we naar jou en je collega’s luisteren. Samen staan we sterker.

Kom je er niet uit en heb je persoonlijk advies nodig? Bel of mail gerust.